Beekal

Beekal

  • Drupal-based beacon content management system

Als één van de eersten in België ontwikkelde ONE Agency een beacon content management webtoepassing. Die kreeg de naam Beekal.

Beekal is een nieuwe webtoepassing waarmee je smartphones en tablets aanspreekt die zich bevinden op plaatsen die voor jou interessant zijn. De applicatie publiceert jouw berichten op de schermen, ook als de toestellen geen internetverbinding hebben.

 

Technologie

Steunend op beacon-technologie, laat Beekal toe om content (tekst, beeld en uitleg) automatisch op smartphone- en tabletschermen te toveren wanneer die toestellen zich binnen een straal van 50 meter van een bepaalde plaats begeven. Locatiegebonden boodschappen heet dat; en de mogelijkheden zijn onbeperkt.

Vroeger bepaalde GPS-techniek de locatie van jouw doelgroep, maar met beacons kan dit nu veel gemakkelijker, sneller, preciezer en het gebruikt veel minder energie van het toestel van de gebruiker. Het gebruiksvriendelijke content management systeem voor mobiele boodschappen Beekal laat toe relevante informatie te sturen naar de juiste mensen op het juiste ogenblik, op een welbepaalde plaats. Marketingmensen krijgen interessante nieuwe communicatiemogelijkheden en bovendien genereert het systeem heel wat zinvolle informatie over wie welke boodschap las, waar en wanneer en hoe lang.

Deze iOS app wordt ingezet bij toeristisch parcours “Kortrijk Bezet 14-18” en geeft aan wanneer je in de buurt van een infobord komt. De app presenteert boeiende informatie over de locatie tijdens WO1.

 

Over Kortrijk Bezet 14-18

Infoborden op de route tonen aan hoe Wereldoorlog 1 het stadsbeeld van Kortrijk veranderde en hoe WO1 door de regio heen raasde. De bijhorende iPhone-applicatie detecteert wanneer je als deelnemer in de buurt van een infobord komt en geeft automatisch een waarschuwing op het scherm van je iPhone of iPad. Via dat bericht kan je doorklikken naar extra informatie. 

Met deze toepassing zorgt de Erfgoedcel Kortrijk voor een hedendaagse, optimale belevenis tijdens het infoparcours.

 

De applicatie steunt op op maat gemaakte beacons van marconilabs. Daarnaast zorgt het gloednieuwe beacon content management platform Beekal ervoor dat de locatiegebonden boodschappen op de schermen verschijnen.

 

Lees meer over Beekal en dit project op beekal.io.