ONE Agency lanceert eerste Drupal 8 project!

ONE Agency lanceert eerste Drupal 8 project!

Het eerste Drupal 8-project van ONE Agency Leuven is een feit: het opendataportaal voor Toerisme Vlaanderen, te bezoeken op data.toerismevlaanderen.be of data.visitflanders.org

 

 

Toerisme Vlaanderen is de overheidsdienst die zich inzet om de duurzame ontwikkeling van de toeristische sector in Vlaanderen te bevorderen. Zij beschikken over heel wat toeristische gegevens, die ze onder het opendata-concept zoveel mogelijk publiek en beschikbaar willen maken, om zo de ontwikkeling van toeristische producten of diensten te stimuleren. Alle toeristische gegevens waarover Toerisme Vlaanderen beschikt, zijn opgedeeld in datasets die met de nodige meta data zijn opgeslagen in een database. Deze datasets kunnen via een API opgevraagd worden.

 

Om het opzoeken van de beschikbare data(sets) te vergemakkelijken ontwikkelde ONE Agency een gebruiksvriendelijke website / front- end applicatie die naadloos aansluit op de huisstijl van Toerisme Vlaanderen. Via deze website krijgen gebruikers snel en eenvoudig een overzicht van de beschikbare datasets binnen hun interesse en kunnen ze de datasets filteren op een aantal voorgedefinieerde parameters.

 

De doelgroep varieert van developers die een app willen maken op basis van de beschikbare open data tot Jan met de pet die graag wil weten welke data zoal beschikbaar is.

 

 

---